Частна къща в местност Прибой, гр.Варна - Интериорен дизайн Jas Studio

Описание

Проектирана за очен лекар, в зенита на своята професионална кариера, време в което най-после може да се наслади на единение заедно със своята съпруга, след цял живот отдаден на хората.

Спецификата на това място е южния скат със силен наклон и изключителна гледка към морето. От улицата до нивото на градината се преодоляват 4,5м височина. Сградата, със своите семпли  форми, се врязва естествено и категорично в терена, създавайки чувството, че винаги е била там. Големия кубичен обем, със своя квадратен прозорец напомня огромно широко отворено око. Облика на сградата се определя и от усещането за естествени материали – камък (сив гнайс), покрива целия приземен етаж, перпендикулярния на кубичната форма обем и всички стени в градината, керамика с естествен цвят обгръща основния кубичен обем. Къщата намира своя диалог със скулптурата срещу големия квадратен прозорец, разположена в южния край на градината.

Интериорния замисъл е за живот на едно ниво – основните помещения и удобства са разположени на първия етаж. Осъществени са връзки с всички части на къщата – галерийното пространство над хола създава пространствено усещане за обем, стъкления под служи като визуална връзка със зимната градина, а големия квадратен прозорец (5,5м x 5,5м) дава връзката с външния свят.

Гостните са разположени на най-горния етаж. Техните покривни тераси гледат към морето и градината. Пространството между спалните дава възможността да се усети галерията над хола и удоволствието от прекрасна панорама.

Приземния етаж е място за почивка и релакс със своя плувен басейн, спа зона и зимна градина. Тук всичко е отворено към градината на юг. Вътре и вън, къщата и градината стават едно цяло. Плъзгащите системи позволяват на обитателите непрекъснато да преоткриват външния свят.

Частна къща в местност Прибой, гр.Варна
Моля оценете